loader

Защо да инвестираме в качествени авточасти?

Предполагаме поне веднъж сте си задавали въпроса дали, когато автомобилът ви се нуждае от подмяна на някоя част да не си спестите някой лев, като закупите вместо качествени ОЕМ части генерични.

И ние донякъде ви разбираме. Генеричните авточасти се предлагат на ниски цени и е силно изкушаващо да си кажете: “Това са авточасти, защо да давам повече пари за ОЕМ части, когато мога да използвам по-евтини и колата ми пак да работи”.

Инвестицията в качествени авточасти си струва

Източник снимка: unsplash.com


За да отговорим на този въпрос се допитахме до експерти, които споделиха някой от причините, поради които инвестицията в качествени авточасти е по-доброто решение.


AnchorЗащо инвестицията в по-скъпи, но и по-качествени части си заслужава?

AnchorГарантират по-голяма безопасност

Оригиналните авточасти са много по-безопасни, защото са създадени да се интегрират перфектно с всички други механични или електронни компоненти на вашия автомобил.

Те са създадени специално за вашата марка и модел автомобил, имат 100% съвместимост и се адаптират с прецизна точност запазвайки спецификите на дизайна на превозното средство.

Казано иначе, те са разработени с материали, които имат физически характеристики, подобни на частите, с които автомобилът ви е “слязъл” от поточната линия.

Тоест, никога няма да ви се наложи да се притеснявате дали резервната част, която сте закупили от вашия магазин за авточасти ще пасне на мястото на оригиналното оборудване или не.

ОЕМ частите са много по-дълготрайни

Източник снимка: unsplash.com


AnchorПо-дълготрайни и издръжливи са

Мислите, няма кой знае каква разлика между качеството на оригиналните и генеричните авточасти и не намирате основателна причина да платите повече за ОЕМ части, когато можете спокойно да си спестите тези пари?

А замисляли сте се колко време ще издържат резервните части, които сте закупили на ниски цени и колко пари трябва да похарчите допълнително за подмяната им?

Истината е, че авточастите, които се предлагат на ниски цени в изключително голям процент от случаите се произвеждат от по-нискокачествени материали, често не пасват идеално, а и за качеството на изработката им има какво да се каже.

А това означава, че не се представят толкова добре или не са толкова издръжливи колкото качествените части от по-високия клас.


AnchorПоддържат стойността на автомобила ви

Ако след време решите да продадете колата си, кандидат-купувачът със сигурност ще изиска преди финализиране на сделката превозното средство да премине през обстоен технически преглед, за да види как сте се грижили за него.

Ако сте използвали висококачествени авточасти по време на редовната поддръжка на колата, това е сигнал за купувача, че сте полагали много добри грижи и той едва ли ще се откаже от покупката, нито и ще поиска да намалите цената.

И обратното. Ако при проверката се установи, че повечето оригинални части са заменени с алтернативни резервни части, това дава възможност на купувача да поиска намаляване на цената. Напълно е възможно дори да се откаже от финализиране на покупко-продажбата.

Качествените авточасти запазват стойността на автомобила

Източник снимка: unsplash.com


AnchorПодобряват производителността

В момента, в който седнете зад волана на колата и я изкарате от сервиза ще усетите, че тя не само се движи по-плавно и по-добре, но и че производителността ѝ е увеличена.

И не, това не е мит, а доказан факт.

Използването на качествени части подобрява производителността, тъй като компонентите с по-високо качество са създадени да работят заедно много по-ефективно, отколкото в комбинация с алтернативни резервни части.


AnchorСпестяват пари е дългосрочен план

Сега може би ще кажете: “Как спестяват пари? Та те са по-скъпи от генеричните резервни части”.

Наистина, качествените авточасти, без значение дали ги купувате от физически или онлайн магазин са поне с 10 или 20% по-скъпи от алтернативните.

Но щом веднъж инвестирате в тях, можете да сте сигурни, че те не само ще паснат идеално на оригиналното оборудване на автомобила ви, но и че ще издържат много по-дълго и няма да ви се налага да “вкарвате” колата в сервиза на всеки няколко месеца.

Следователно, решението да се спрете на по-скъпите, но много по-качествени авточасти е решение, което ви спестява немалко пари в средносрочен и дългосрочен план.

Цената им е малко по-висока

Източник снимка: unsplash.com

След толкова много предимства на качествените авточасти, които изброихме сигурно искате да узнаете и какви са техните недостатъци.

Истината е, че ОЕМ частите имат само един - единствен минус и това е цената.

Тя наистина е малко по-висока от тази на неоригиналните резервни части, но както споделихме малко по-горе, по-ниската цена се компенсира от по-голямата дълготрайност и издръжливост на части.


AnchorКак и от къде да закупите качествени авточасти за вашия автомобил?

Факт е, че физическите и онлайн магазините, които предлагат авточасти са изключително много.

Това донякъде затруднява голяма част от потребителите да отсеят магазините, които наистина могат да предложат качествени авточасти от тези, които не са чак толкова коректни.

Затова, нашият съвет е, след като вземете решение да закупите авточасти с високо качество да не бързате с покупката им.

Вместо това е добре да отделите малко от времето си, за да проучите малко по-обстойно поне няколко магазина за продажба на авточасти.

Влезте на страниците им, разгледайте оригиналните продукти, които предлагат, информирайте се за марките, сравнете цените.

Ако пазарувате от онлайн магазин, обърнете внимание дали търговецът предлага опция “преглед при доставката” и дали ви предлага възможност да върнете или замените частта, ако случайно сте сгрешили модела или размера на частта, която ви е необходима.

Прочетете и потребителските коментари в интернет относно коректността на магазина и качеството на авточастите, които предлага.

Не забравяйте да попитате дали частта, от която имате нужда е сертифицирана. Това е важно, тъй като ако частта има сертификат това означава, че е наистина с високо качество и е одобрена от ЕС.

Задължително обърнете внимание дали на сайта на онлайн магазина има посочени контакти за връзка и дали магазинът има и физически адрес.

При покупка обърнете внимание дали частта има сертификат

Източник снимка: unsplash.com

Ако пък нямате толкова време, можете просто да влезете на страниците на нашия онлайн магазин - nag.bg и да разгледате частите, които предлагаме.

Като един от водещите магазини за продажба на авточасти ние можем да ви предложим широка гама от оригинални части за почти всички модели и марки превозни средства, които се движат по пътищата на страната.

И тъй като за нас е важно да предлагаме на своите клиенти качествени части, ние работим само с доказали се марки, които произвеждат части, които производителите използват в оригиналното оборудване за своите модели превозни средства.

В случай, че не откривате авточастта, която ви е нужна или в момента тя не е налична, просто трябва да се свържете с нас и ние ще направим всичко възможно да ви я доставим във възможно най-кратки срокове.