loader

Защо да инвестираме в качествена услуга за гумите на автомобила?

Стане ли дума за обслужване и поддръжка на автомобила и особено за поддръжка на гумите на превозното средство, винаги се разгарят спорове дали инвестицията в качествена услуга си струва или не.

Ако и вие в момента се колебаете дали да се доверите на качествен сервиз за автомобилни гуми или да потърсите кварталния механик, веднага ви казваме, че по-доброто решение е да заложите на качествените услуги.

Инвестирането в качествени услуги ще ви се изплати многократно

Източник снимка: pixabay.com


Защо си заслужава да изберете качеството пред цената?

Вярно е, че ако решите да инвестирате в качествена услуга, цената, която трябва да платите ще е по-висока от тази, която ще ви поиска кварталния механик.

Но за сметка на това можете да сте напълно сигурни, че за обслужването на гумите на вашия автомобил ще се погрижи квалифициран екип.

Така, когато дойде време за смяна на летните със зимни гуми няма да се притеснявате дали механиците ще се справят бързо и качествено с монтажа и демонтажа.

А няма да се притеснявате, защото в подобни сервизи държат на високото качество на обслужване и не биха пропуснали след смяната или сервиза да проверят налягането на гумите, дълбочината на протектора  и да се уверят, че гумите са правилно балансирани и подравнени.

Да, цената е малко по-висока, но за сметка на това инвестицията в качествени услуги ще ви се отплати многократно.

В сервиз, предлагащ качествени услуги за гумите ви ще се погрижат по най-добрия начин

Източник снимка: pixabay.com


Как да разберете дали един сервиз за гуми предлага качествени услуги?

Наистина, да откриете подходящия сервиз, на който спокойно да поверите обслужването на гумите на вашия автомобил може да не е толкова лесна задача, но ако знаете на какво да обърнете внимание ще се справите с избора.


Разгледайте внимателно сайта на сервиза

Живеем в дигитален свят и всеки бизнес, който твърди, че предлага качествена услуга трябва да има собствен сайт. Затова преди да се спрете на конкретен сервиз потърсете в интернет и разгледайте сайта му.

Ако не откриете такъв или ако сайтът не дава никаква полезна информация (не са представени предлаганите услуги, няма цени, контакти за връзка и т. н.), това не е вашият сервиз за обслужване на гуми.

Казано иначе, ако сайтът на един сервиз не е съдържа пълната информация за услугите, които предлага най-вероятно не може да предложи и качествено обслужване на гумите, затова е добре просто да потърсите друг сервиз, на който да се доверите.


Потърсете отзиви в интернет пространството

Един от най-добрите начини да се уверите дали инвестицията в конкретен сервиз наистина си струва е като потърсите отзиви от реални клиенти.

Това е и причината, поради която ви съветваме да си отделите време, за да потърсите отзиви на клиенти, които посещават сервиза и са ползвали или ползват услуги за автомобилните гуми. Ако имате приятели или познати, които също ползват услугите му, разпитайте и тях.


Посетете сервиза и магазина на място

Предварителната проверка на място може да ви спести много неприятни моменти на по-късен етап. Затова не е зле да посетите сервиза на място и да се поинтересувате както от цените, на които предлагат услугите си, така и с какво оборудване разполагат, как работят механиците и т. н., и т. н.

Това, което основно отличава сервизите, които предлагат качествено обслужване от останалите е, че първите инвестират много както в наемането на  квалифицирани и опитни кадри, така и най-модерното оборудване за смяна, подравняване и баланс на колелата.

В сервизите работят квалифицирани кадри

Източник снимка: pixabay.com

Ако един сервиз предлага наистина качествено обслужване на автомобилните гуми, то той със сигурност трябва да разполага с поне още няколко допълнителни машини.


Като например :

  • машина за монтаж, демонтаж и баланс на гуми от висок клас
  • машина за тестване на геометрията на колелата
  • апарат за проверка на налягането на автомобилните гуми и още няколко важни за доброто сервизиране специализирани машини


Освен това голяма част от водещите сервизи, освен стандартните услуги за гумите на автомобила предлагат и допълнителни опции, една от най-популярните от които е т. нар. “хотел за гуми”.

Тази услуга ви дава възможност да оставите гумите, които след смяната няма да използвате в “хотела” на сервиза, където да се погрижат за тях по възможно най-добрия начин, докато дойде време да ги монтирате отново.

И още нещо. Обикновено към качествените сервизните центрове за гуми работят магазини за гуми, в които можете да откриете изключително голямо разнообразие от качествени гуми за леки и товарни автомобили.

Наличието на магазин е от много голямо удобство, тъй като ако ви предстои покупка на нов комплект гуми, вместо да губите време в търсене, просто влизате в магазина на сервиза, избирате вашата марка автомобилни гуми и след покупката в сервиза директно ви ги монтират, без да чакате ред и т. н., и т. н.

Разполагат и с подходящото оборудване

Източник снимка: pixabay.com

И това не е всичко. Обичайна практика в подобни сервизни центрове е при покупка на нов комплект гуми от магазина и монтаж в сервиза към магазина на клиентите да се предлага някакъв процент отстъпка. А това е от голяма полза предвид факта, че цените на новите гуми не са никак малка инвестиция.


Наистина ли си струва да изберете качеството пред по-ниската цена?

Да, струва си. И го казваме не за да ви накараме да плащате повече, а защото избирайки качествени сервизи вашите автомобилни гуми наистина ще са обслужени както трябва.

Това означава, че ще са добре балансирани, подравнени и когато се налага ще бъдат завъртани така, че износването на протектора да е равномерно.

Освен това винаги, когато имате проблем можете да се обърнете към вашите механици, които да тестват и анализират състоянието на гумите на вашия автомобил и да отстранят проблемите, ако такива има.

Доброто и качествено обслужване, което предлагат водещите сервизи за автомобилни гуми е от полза както за безопасността ви по време на шофиране, така и от полза за дълготрайността на гумите.

А това в крайна сметка означава, че инвестицията в качествени услуги за автомобилните гуми ще ви спести не само куп неприятности, но и пари на по-късен етап.

Инвестицията в качествени услуги ще ви спести не само куп неприятности, но и пари.

Източник снимка: pixabay.com


Разбира се, никой не може да ви задължи да търсите услугите на специализиран сервиз и винаги можете да изберете кварталния механик и по-ниските цени, но дали ще сте наистина спокойни, че гумите ви са правилно обслужени?

Дали ще сте сигурни, че след смяната в кварталния сервиз да проверили налягането на гумите и са се погрижили за баланса им?

Ето защо, искате ли да шофирате спокойно и искате ли гумите ви да имат по-дълъг живот, по-добрият вариант е да се спрете на сервиз, който може да предложи качествено обслужване на гумите на вашия автомобил.