loader

Трябва ли да сме взискателни, когато купуваме автоаксесоари?

Сигурни сме, че когато избирате авточасти внимателно обмисляте покупката си.

Разглеждате продуктите на поне няколко магазина, обръщате внимание на качеството и марката на авточастите и сравнявате цените, преди да вземете решение.

Правите го, защото искате да сте сигурни, че частите, които ще закупите и смените са наистина качествени и няма да се притеснявате за безопасността си.

Бъдете взискателни при избор на автоаксесоари

Източник снимка: unsplash.com

Но когато търсите автоаксесоари дали сте също толкова стриктни и прецизни?

Или смятате, че те не са чак толкова важни за безопасността ви и качеството им няма толкова голямо значение?


AnchorТрябва ли да сте взискателни, когато купувате автоаксесоари?

Всъщност, трябва да сте не само взискателни, но и много внимателни при избора и покупката на автомобилни аксесоари.

Казваме го, тъй като от избора ви зависи доколко аксесоарите, които купувате ще могат да изпълнят функциите си, без значение дали търсите аксесоари, с които да подобрите външния вид на колата, интериора или комфорта на превозното средство.


AnchorНа какво да обърнете внимание, когато избирате автоаксесоари за автомобила си?


AnchorПрактичност и полезност

Тези два критерия е добре да са водещи при избора на автоаксесоарите, които като собственици на автомобили искате да закупите.

Казано по друг начин, преди да се втурнете да купувате аксесоари, които в момента са актуални и модерни е добре да се уверите, че те ще са ви наистина полезни.

Защото няма никакъв смисъл да закупите нещо, което ще спрете да използвате само месец - два след покупката просто, защото не ви е необходимо или не върши работата, заради която сте го закупили и монтирали в колата си.

Преди покупката си помислете дали аксесоара ще ви е полезен

Източник снимка: unsplash.com


AnchorНужди и предпочитания

Добре е автоаксесоарите, които купувате да отговарят на вашата личност и предпочитания.

Например, ако имате нужда от нови калъфи за седалки можете да ги изберете в цвета, за който винаги сте си мечтали и от материала, за който смятате, че ще се впише идеално в интериора на колата.

Ако обичате да слушате музика можете да изберете нова аудио уредба, нови, по-мощни колони или да добавите някой друг аксесоар, който да ви осигури звука, който търсите.

А можете да допълните външния вид на автомобила с фарове за мъгла, “ангелски очи”, да добавите багажник, някоя лайна на джантите и т. н., и т. н.


AnchorСъвместимост с вашия автомобил

Уверете се, че автомобилните аксесоари, които искате да закупите са съвместими с модела, марката и годината на производство на вашия автомобил.

Казваме това, тъй като на пазара се предлагат немалко автоаксесоари, които не са съвместими с по-стари модели превозни средства.

Добре е също така да проверите дали автомобилния аксесоар, който ви интересува изисква специална инсталация или можете да го монтирате сами.


AnchorКачество, гаранция и цена

Високото качество на продукта, които искате да закупите е от първостепенно значение.

Затова е изключително важно преди покупката да потърсите малко повече информация както за производителя, така и за търговеца, който го предлага.

Нашият съвет е да купувате части и автоаксесоари само от доверени и изпитани във времето търговци като NasAuto, за да сте напълно сигурни, че купувате автомобилни аксесоари от наистина високо качество, произведени от водещи брандове.

Не забравяйте също така да проверите дали търговеца ви предлага гаранция на автоаксесоара и дали артикулът има всички сертификати за качество и безопасност.

Относно цената, когато става въпрос за аксесоари, които ще монтирате във вашата кола, нашият съвет е по възможност да не се “хвърляте” на възможно най-ниската цена, на която попаднете.

Защото както и сами знаете, ниската цена обикновено означава и ниско качество на продукта.

В този ред на мисли, ако бюджетът ви е ограничен и в момента не можете да си позволите автоаксесоари от най-популярните марки (и съответно на най-високите цени) съветът ни е да се спрете на авто артикули от средния клас, които също са с високо качество, но се предлагат на по-достъпни цени.


AnchorВидове аксесоари, в които си заслужава да инвестирате най-много

Като собственици на автомобили само вие можете да решите от какъв вид автоаксесоари имате нужда, това е абсолютен факт.

Затова и ние няма как да ви кажем в кои видове аксесоари най-много си заслужава да инвестирате.

И все пак, има няколко вида аксесоари, на които можете да хвърлите поглед, ако искате.

Има няколко вида автомобилни аксесоари, в които си струва да инвестирате

Източник снимка: unsplash.com


AnchorОрганайзери за багажник

Инвестицията в подобен органайзер наистина си струва, тъй като предлага чудесен начин да поддържате багажника си винаги подреден, без да влагате много усилия.


AnchorКалъфи за седалки

Калъфите са страхотен начин да промените начина, по който изглежда колата ви от вътре, без да влагате много средства.

Освен това, тези автоаксесоари предпазват седалките от петна, износване или скъсване.


AnchorПодложки за под

На пръв поглед съвсем незначителни, всъщност подложките не само предпазват пода на превозното средство от мръсотия, кал, влага и отломки, но и поддържат краката топли и сухи през зимните месеци.


AnchorСенник

Този автоаксесоар е задължителен за всяка кола. Той предпазва интериора на автомобила през лятото, като не позволява на слънчевите лъчи да нанесат щети по таблото и тапицерията на колата.


AnchorАвтоаксесоари в случай на повреда

Като собственици на автомобили и най-вече като активни шофьори сте наясно, че тръгнете ли на път всичко може да се случи.

Затова е добре да сте подготвени поне с някой от базовите автоаксесоари, които могат да ви потрябват в случай на повреда или злополука.

В този ред на мисли не добре да инвестирате в основни аксесоари като:

  • резервна гума
  • крик
  • въже за дърпане
  • предпазна жилетка
  • триъгълник
  • аптечка за първа помощ
  • вериги за сняг
  • лопата
  • пожарогасител


AnchorАксесоари за вътрешен комфорт

Винаги е приятно, когато докато шофирате се чувствата удобно и комфортно. Автомобилните аксесоари за вътрешен комфорт не са задължителни, но са изключително полезни и е добре да инвестирате в тях.

От голяма полза ще ви е например да имате в колата си:

  • Държач за телефон - Този аксесоар може да бъде както магнитен, така и със стойка или с шипка. Монтира се много лесно и ще ви бъде от полза, ако искате да използвате телефона си като GPS.
  • USB зарядно устройство - Този автомобилен аксесоар е един от най-необходимите, ако често сте в движение с колата си.

Благодарение на него батерията на телефона ви никога няма да се изтощи. Освен това, чрез USB устройството можете да зареждате и други полезни устройства като лаптопа и таблета си.

  • Bluetooth комплект за свободни ръце - Този аксесоар ви позволява докато шофирате да говорите телефона, без да го държите и без да се разсейвате.

Държача за телефон е много полезен аксесоар

Източник снимка: unsplash.com


AnchorАксесоари за защита на автомобила

Кражбите на автомобили не само у нас, но и по целия свят не намаляват.

Затова е добре ако се погрижите да защитите, доколкото е възможно вашето превозно средство от кражба.

Можете да го направите, като инвестирате в някой от следните автоаксесоари:

  • Автомобилна аларма - Алармата ви известява в случай, че някой се опита да отвори колата ви.
  • GPS тракер - Този аксесоар помага да се локализира местонахождението на превозното средство, ако бъде откраднато.
  • Механична защита срещу кражба - Този автомобилен аксесоар работи чрез механично блокиране на определени функции на вашия автомобил като подвижността на волана, педалите, скоростния лост и други.