loader

Най добрите автомобилни крушки за 2022 година

Правилните авто крушки са от много голяма важност за безопасността ви на пътя. Благодарение на тях, когато шофирате през нощта можете да виждате добре пътя пред себе си и едновременно с това да сте видими за другите участници в пътното движение.

Основни видове автомобилни крушки

Източник снимка: pixabay.com

За съжаление винаги идва момент, в който животът на крушките намалява и се налага те да бъдат сменени с нови.

Ако точно в този момент ви предстои покупка на нови авто крушки, но не сте сигурни дали ще направите правилния избор, останете с нас и с краткото ръководство, което сме ви подготвили.


Как да изберете круши за светлините на автомобила?

Преди да инвестирате в покупка на крушки, трябва да сте наясно с основните видове, които се предлагат на пазара. Така ще можете да изберете най-подходящия тип за вашия модел и марка автомобил.

В този ред на мисли, видовете авто крушки, сред които можете да избирате са три: халогенни, led крушки и HID (ксенонови).


Халогенни крушки за фарове

Този вид е най-старият и все още най-популярният вид. Те са с нажежаема жичка, евтини са като цена и се сменят много по-бързо и лесно в сравнение с останалите видове. Произвеждат топла бяла светлина, която е напълно достатъчна за шофиране през нощта или в лошо време.

Минусът на халогенните крушки е, че генерират повече топлина, което повишава консумацията на енергия и намалява живота им.


LED крушки

Този тип крушки за дълги светлини са с много по-дълъг експлоатационен живот от халогенните. Освен това излъчват много по-ярка и силна светлина от тях и имат по-топла цветова температура в сравнение с ксеноновите крушки и най-важното - не предизвикват отблясъци.

Минусът им е, че са по-скъпи като цена и са трудни за инсталиране без професионална помощ.


HID (ксенонови)

Крушките с висок интензитет на разряд или т. н. ксенонови крушки набират все по-сериозна популярност сред потребителите, тъй като излъчват изключително бяла, ярка и силна светлина. Освен това имат по-малка консумация на енергия, не се нагряват и са много по-дълготрайни и от халогенните, и от led крушките.

Минусът им е, че излъчват интензивно количество отблясъци, което може да затрудни останалите шофьори в движението. Плюс това цената им е висока, а инсталирането - доста трудно.

Ксеноновите крушки са от най-висок клас, но са и най-скъпи

Източник снимка: pixabay.com


Кои са най-добрите автомобилни крушки за 2022 - ра?


Osram

Щом стане дума за осветление, Osram е една от първите компании, за които всички се сещаме. И няма как да е иначе. От 1954 година до днес, Osram е сред най-добрите производители както на крушки за различни индустрии и за домакинства, така и за авто крушки.

Компанията предлага изключително голямо разнообразие от халогенни, ксенонови и led крушки с голяма дълготрайност, силна светлина и на цени, които са повече от достъпни.

Трудно ще изброим кои са най-популярните модели автомобилни крушки на Osram, тъй като те наистина са много, но ако трябва да отличим няколко модела.


Халогенните  OSRAM ORIGINAL LINE

Подходящи са за къси и дълги светлини. Здрави, достъпни като цена, дълготрайни и предлагат дълбочина на светлината.

Трябват ли ви надеждни крушки с лесен монтаж, които да са съвместими с почти всички марки и модели автомобили, халогените на  OSRAM ORIGINAL LINE ще ви свършат отлична работа.


Ксеноновите Osram D1S "Xenarc CLASSIC" 

Това е най-продавания модел ксенонови светлини на бранда. Отличават с яркост, дълъг експлоатационен живот, здравина и са чудесен заместител на всички  D1S крушки, без значение дали са Osram или  Philips.


Osram Night Breaker Unlimited H7 

Тези led крушки h7 са с оптимизирана формула за пълнене на газ. Изключително мощни, дълготрайни и с голяма дълбочина на светлината. Много подходящи са за къси и дълги светлини или за друго осветително оборудване на автомобила.


Osram Cool Blue Intense H11

Този модел халогенни крушки осигуряват до до 20% повече светлина от стандартните модели. Отличават се с дълъг експлоатационен живот, предлагат отлично осветление през нощта и в лошо време и са с отлично съотношение цена/качество.

led крушките на Osram са отличен избор

Източник снимка: pixabay.com


Philips

Това е още една марка, която едва ли се нуждае от представяне. Компанията е сред лидерите на пазара в производството на домакински уреди, медицинско оборудване и най-вече на осветление. Авто крушките, които предлага са дълготрайни, с високо качество и в изключително разнообразна гама.

Сред най-добрите автомобилни крушки за 2022 година с марката Philips може да се отличат следните модели.


Philips H11 X - tremeVision

Стандартните халогенни крушки за фарове на бранда се отличават с отлична мощност, практичност и много добро съотношение цена/качество.


Philips D1S

D1S  са стандартни ксенонови крушки за фарове, които съчетават енергийна ефективност, висока яркост, перфектна цветова температура и издръжливост.


Philips H7 CrystalVision

Това е един от най-предпочитаните модели халогенни крушки на бранда, който предлага силна светлина и много добро осветяване на пътя. Но това, което го нарежда сред най-добрите автомобилни крушки за тази година е, че е много добър бюджетен вариант.


Philips LED auto Racing Vision 

Моделът е високопроизводителен и е много добър избор за спортно или състезателно осветление. Racing Vision предлагат много силна и ярка светлина, благодарение на оптимизираната геометрия на високо точковата нажежаема жичка, вътрешното налягане от 13 бара и висококачественото кварцово стъкло с UV защита.


Sylvania

Sylvania е добре познат производител на светлини за автомобили, който доставя авто крушки за фарове на редица популярни автомобилни производители.

Една от най-популярните линии на бранда SilverStar предлага мощни халогенни крушки, които се отличават както с висока яркост, така и с голяма дълбочина на лъча.

Един от моделите на бранда, който заема напълно заслужено мястото си сред най-добрите автомобилни крушки за 2022 - ра е SYLVANIA 9006 SilverStar Ultra. Това е високоефективна халогенна крушка, която предлага фантастично съотношение цена/качество.


Twenty20

Крушките на Twenty20 са много търсени, тъй като са дълготрайни, безопасни и иновативни. През годините компанията се е наложила като един от лидерите в производството на халогенни, ксенонови и led крушки от високо качество, които се предлагат на достъпни цени.

Халогенните крушки, предлагани от марката произвеждат до 120% повече светлина от стандартните халогенни крушки, което позволява по-ясна видимост през нощта, което позволява на шофьорите да реагират по-бързо и съответно да избегнат опасностите на пътя.

Едни от популярните модели халогенни крушки на Twenty20 са Daylight, Hybrid и Endurance и други.

Освен халогенни крушки, марката предлага и висококачествени led крушки, които използват модерни технологии, както и ксенонови крушки, които се предлагат в широк цветови диапазон и са с впечатляваща продължителност на живота (до 2500 часа).

Светлините са изключително важни за безопасността на пътя

Източник снимка: pixabay.com


Bosch

Бош е още един от големите производители не само на уреди, части и инструменти, но на автомобилни крушки от високия ценови клас. Компанията е създадена през далечната 1885 година и оттогава до днес винаги е сред водещите производители на техника, инструменти, консумативи и аксесоари за коли като авто крушки.

Едни от най-търсените и популярни модели крушки, които бранда предлага за тази година са следните нпколко.


Racer Plus 30

Моделът произвежда повече от 30% светлина в сравнение със стандартните халогенни крушки и осигурява по-добро осветление на пътя и по-голяма безопасност. В капсулата на крушката има добавен газ ксенон, за да може нажежаемата жичка да работи без проблеми при по-високи температури. Моделът се предлага в диапазона Н4.


Bosch Beamer White

Този модел излъчва бяла светлина с висок интензитет за оптимална видимост. Предлага се в диапазона Н4 и е с 90% по-голямо излъчване в сравнение със стандартните халогенни крушки.


iRIS LED

Led крушките на Бош iRIS LED са с цветна температура до 6000 калвина и осигуряват до 100% повече бяла светлина за отлична видимост. Те са дълготрайни, издържливи и се предлагат в голямо разнообразие от варианти - H4, H7, H8, H11, H16, HB3 и HB4.